Kerámia workshop

A WORKSHOPOK EGY IDŐRE SZÜNETELNEK.

HA AJÁNDÉKUTALVÁNYOD VAN, S BEVÁLTANÁD, KÉRLEK KERESS MEG.HOL?

A kerámia workshopok helyszíne Balatonudvari (nyáron Örvényes vagy Vászoly), Tihanytól pár kilométerre.

MIKOR?

A workshop időpontok folyamatosan bővülnek. A lenti időpontokon felül egyedi időpontot is egyeztethetünk, akár hétköznap, akár hétvégére.

MIT?

A workshopok során saját sütizős vagy tálaló szettedet készítheted el. Plusz egy főt hozhatsz magaddal,és közösen is dolgozhattok egy szetten, felár nélkül.

Az alábbi csomagokból-szettekből választhatsz:'SZELLŐ' SZETT 
- 2 db kistányér (17/18 cm)
- 4 db mécsestartó vagy szívecske (kb. 7-8 cm)

Ár: 31 000 Ft  


'VIRÁG' szett
- 1 db nagy tál (négyszögletes vagy kerek, több, különböző formájú sablonból választhatsz, 24 cm/20x30 cm)
- 2 db kistányér (17/18 cm)
Ár: 33 000 Ft 'HARMÓNIA' SZETT
- 1 db nagy tál (négyszögletes vagy kerek, több, különböző formájú sablonból választhatsz, 24 cm/20x30 cm)
- 2 db kistányér (17/18 cm)
- 4 db mécsestartó vagy szívecske (kb. 7-8 cm)
Ár: 40 000 Ft 


'ÖRÖM' SZETT
- 1 db nagy tál (négyszögletes vagy kerek, több, különböző formájú sablonból választhatsz, 24 cm/20x30 cm)
- 4 db kistányér (17/18 cm)
Ár: 45 000 Ft


'ANGYAL' SZETT

- 1 db nagy tál (négyszögletes vagy kerek, több, különböző formájú sablonból választhatsz, 24 cm/20x30 cm)

- 6 db kistányér (17/18 cm)

Ár: 55 000 Ft


A díj tartalmazza az összes utómunkát, kétszeri égetést, a mázazást, anyagokat és az eszközöket.

A kész tárgyakat kb. 6 hét múlva veheted át.

Max létszám: télen 4 fő, nyáron 8-10 fő


A workshopok min. 3 jelentkező esetén kerülnek megrendezésre.

Előzetes tudás és kézügyesség nem szükséges!

Ha nagyon belelendülnél, lehet persze több kerámiát is készíteni, felárral, ami a kerámia méretétől függ.


Két fő közösen is dolgozhat egy szetten, elhozhatod magaddal párodat, barátnődet, anyukádat, gyermekedet (7 év felett). Max. 1 főt tudsz magaddal hozni.Ízelítő a korábbi workshopokon készült kerámiákból:


Helyszín és időpontok

Hol zajlik a workshop?
Ősztől tavaszig Balatonudvariban, az Angyalok Kertje Kerámia otthonában. Nyáron pedig Örvényesen vagy Vászolyon (időjárás és létszámfüggő), ez 5 km-en belül van. 

Plusz egy főt hozhatsz magaddal ingyenesen és közösen is dolgozhattok a kiválasztott szetten. Ennek plusz költsége nincs. Gyermekek 7 év felett érkezhetnek.

A workshop alatt lesz kávé, tea, sós-édes rágcsa, alma.

Időtartam: kb. 3-3.5 óra

IDŐPONTOK május-június:

- június 11. - vasárnap 10:00  MEGTELT

- június 24. szombat 14:00-17:30

- július 8. szombat 10:00-13:00*

- július 22. szombat 10:00-13:00*

- július 18. kedd 11:00-14:00*

- augusztus 12. szombat 10:00-13:00*

Júliusi workshopok kerámiáinak átadása szept. 30. (legkésőbb). Nyárra vendégházzá alakul a műhely helyszíne, így égetni nem tudok.A fenti időpontokon kívül megbeszélhetünk EGYEDI időpontot is.

Ha pedig szeretnél automatikus e-mail kapni a friss időpontokról, írj nekem!Hogyan zajlik egy workshop?

Laptechnikával dolgozunk, vagyis sodrófával először kinyújtjuk szép egyenletesen az agyagot, mintha almás pitét készítenénk (vagyis nem korongozunk!) és megmintázzuk.

A mintázáshoz használunk csipkét, stencilt, festőhengert, nyomdákat, vagy akár faleveleket, növényeket. Bármit, ami mintát hagy az agyagon! A te egyéniséged, kreativitásod fog megjelenni az alkotásokon, nagyon klassz élmény! Készíthetsz feliratos tárgyakat is, névre szólóan, kedves üzenetekkel. Lehet meglepetés magadnak, vagy ajándék másoknak. A mázak színét te választhatod ki előre a hozott mintákból. 8-10 színből választhatsz, lehet minden darab ugyanolyan, és mind más-más színű. 

Figyelem: a kerámiák hátoldala nem lesz mázazva. Lehet árnyalatnyi különbség a mázak színében a mintákhoz képest. A nagyobb tálakon a máz több 'öntésre' kerül fel, ahol egymásra kerül több réteg, ott sötétebb lesz a máz.

A kerámiák hosszú utat járnak be, mire a kezünkbe vehetjük őket. A workshopot követő kb. 6. héten tudod átvenni őket, személyesen. Vagyis hazavinni a workshop után még nem tudod őket. Miért van ez így? Ezt elmondj ő, a te saját leendő alkotásod:

"Miután megszülettem a te kezeid által a finom, formázható, puha agyagtömbből, felveszem azt a formát és mintát amit nekem szántál. 3-4 nap alatt szép lassan kiszáradok. Ez a pont elég veszélyes, hiszen törékennyé válok. Óvatosan le kell csiszolni itt-ott a széleimet, hogy ne legyek kacska. Majd jön a kemence, ahol 970 fokon kiégetnek, hogy jó erőssé váljak. Amikor kibújok a kemencéből, hófehér vagyok, s csak ezután kapom meg színes-fényes ruhámat. Ez a mázazás folyamata, ahol egy fura masszával beburkolnak. Ismét kiszáradok, és ismét kiégetnek jó forró kemencében. Így készül az én szép mázruhám. Azt a színt kapom, amit te korábban a workshopon választottál nekem. Ez ám az igazi varázslat! Ez rengeteg idő 

Jelentkezési határidő: a workshop megrendezése előtt 3 nappal. A workshop min. 2 jelentkezővel kerül megrendezésre.

Átvétel: Személyesen tudod átvenni a kész kerámiákat Balatonudvariban, miután e-mailben értesítelek, hogy elkészült. Vagy feladhatom csomagként, ennek díja nincs benne a workshop díjában.

Mit hozz magaddal?

A jókedvedet, nyitottságodat, érdeklődésedet. Nincs szükség különösebb kézügyességre és előképzettségre sem! A korábbi workshopokról és az elkészült kerámiákról a Facebook oldalam Fotógalériájában találhatsz képeket.

A jelentkezés menete

​Ha szeretnél eljönni az egyik workshopra, kérlek töltsd ki a jelentkezési űrlapot ITT vagy kattints a lenti gombra. Válasz e-mailben visszaigazolom a jelentkezésed.

A jelentkezéshez 20.000 Ft előleg átutalása szükséges 2 munkanapon belül. A fennmaradó összeg a helyszínen fizetendő (készpénzben, kártyával vagy utalással).​

A workshop min. 2 jelentkezőtől kerül megrendezésre. 

​Ha mégsem tudsz részt venni a workshopon, kérlek mondd le 72 órával az esemény előtt. Ebben az esetben visszautaljuk az előleg összegét, de 72 órán belüli lemondás esetén sajnos ez már nem áll módunkban.#Jóság - PLUSZ 1 kerámia a Bátor Tábor Alapítványnak

2023-tól minden workshop jelentkező ingyen elkészíthet pluszban egy kistányért vagy angyalkát/szívecskét/mécsestartót a workshopon, amelyet ugyanúgy kiégetek-mázazok, ahogy a többit is. Viszont ez a kerámia nálam marad és miután értékesítettem, a befolyt összeggel a Bátor Tábor Alapítványt támogatjuk együtt. Az alapítványnál dolgoztam majd' 5 évig, mielőtt 2016-ban visszaköltöztem a Balcsira, emiatt választottam őket.
Remélem, benne vagy!


Résztvevők visszajelzései

"A többi anyukához hasonlóan én is úgy gondolom, hogy néha muszáj kiszakadni a házimunkából, és "lopni" egy kis időt magunknak, amikor azt csináljuk, amit szeretünk...
Nagyon élveztem, hogy tanulhattam valamit a kerámiázás hosszú folyamatáról Tőled, és nagyon várom, hogy lássam az elkészült alkotásaimat. Minden szuper volt, nyugodt, vidám légkörben elrepült az idő."


"Szerettem volna kikapcsolódni, alkotni, és tudtam, hogy itt sikerülni fog."


"Hogy mit adott az együtt töltött idő? Feltöltődést, támogatást, együvé tartozás érzést, boldogságot, nyugalmat, kikapcsolódást."


"Jó érzéssel töltött el, hogy lehetőséget kapok arra, hogy saját kezemmel formázzam meg azt, amit megálmodtam. Szerettem volna maradandót, lenyomatot a présházunkba, személyes kötődéssel.


"Felszabadult, feltöltődős délután volt, szökkelve mentem haza. Rég volt ilyen élményem."